måndag 18 maj 2009

Veckan som gått.....

...har inte varit som någon annan vecka i vårt liv. Vi började med en fantastisk start och fick åka hem från BB med Elsa i måndags. Vi skulle nu se till att leva familjeliv på riktigt. Som ni alla vet innefattar detta blöjbyten, ammning samt minimalt med sömn. Detta har vi nu fått bekräftat och det stämmer. Vår lilla dotter är en hejare på att fylla blöjor och vi har bara denna veckan klippt fyra paket. Pappa har lyckats få ner tiden på ett blöjbyte från en kvart till 36 sekunder. Elsa firade detta snabba byte med ett leende samt med att fylla den nya blöjan direkt. Hurra!!

Vi tillbringar lejonparten av vår vakna tid med att bara titta på vår underbara (sovande) dotter. Det är häftiga känslor som kommer över en och träffar med full kraft. Hur som helst så har vi lärt känna henne ganska bra och tyder signalerna om mat, sömn och lite magknip med bravur.

Släkt och vänner kan man inte göra sig av med så det har varit en ganska jämn ström av nyfikna besökare som kommit på besök. Elsa kommer inte att behöva vara naken den närmsta tiden då hon har fått så mycket fina kläder att ha på sig. Tack så mycket till er alla, ingen nämnd ingen glömd.

Barnavårdscentralen (BVC) gjorde idag ett hembesök hos oss och skrev in Elsa i deras system. Så nu ska vi med jämna mellanrum besöka Stina som är Elsas barnmorska. Givetvis kontrollerades det lite olika värden idag och allt såg bra ut. Det som var mest spännande var dock den lilla vågen som hon hade med sig. Vi visste inte om vår lilla dotter börjat växa ännu men hade våra aningar om att så kunde vara fallet. Mycket riktigt, hon hade vuxit och ökat sin kroppsvikt med över 400gram, på EN (1) vecka. Vi väntar med spänning på hur vår blivande lilla Buddha-dotter kommer att se ut om hon fortsätter den ökningen. Hur som helst mår hon väldigt bra och det gör även hennes föräldrar.

På återseende.

//Elsa, Jonna och Johan

1 kommentar:

  1. Massor med grattis kramar från Sofie med familj.

    (Sofie från QB)

    SvaraRadera